Skip to content

Verbonden ademhaling

5 min. leestijd something goes here

Wat is verbonden ademhaling?

Verbonden ademhaling, ook wel bekend als connected breathing, is een krachtige ademhalingstechniek die de inademing naadloos verbindt met de uitademing. In deze blog gaan we dieper in op de essentie van verbonden ademhaling en de impact ervan op het fysieke, mentale en emotionele welzijn.

 

Symptomen van verkeerd ademenen

Vaak beseffen mensen niet dat ze verkeerd ademen, omdat ademen grotendeels een automatische functie van het lichaam is. Er zijn echter enkele signalen die kunnen wijzen op een ongezonde ademhaling. Onderstaand een aantal symptomen waaraan je kunt zien dat je niet meer verbonden ademhaalt.

 

Symptoom 1: Oppervlakkige ademhaling

Let op oppervlakkige ademhaling, waarbij de borst meer beweegt dan de buik. 

Symptoom 2: Regelmatige kortademigheid

Merk jij dat je vaak kortademigheid ervaart? Dat bij het minste of geringste je al buiten adem bent en gevoel hebt dat je te weinig lucht binnen krijgt? Dan is het goed om eens te letten op hoe je ademt. 

Verbonden ademhaling - kortademigheid

Symptoom 3: Constante spanning nek en schouders

Voel jij de hele tijd spanning in je lichaam en met name in je nek & schouders? Dan kan dit ook een teken zijn dat het belangrijk is even goed op je ademhaling te letten.

 

Symptoom 4: Vasthouden adem bij stress

Dit is een symptoom die vaak voorkomt. Je adem stokt als het ware. Je merkt dat je je lijf aanspant en dat je ademhaling even stagneert. Het is juist belangrijk om bij stress bewust te zijn van je ademhaling. Zodat je de stress ook goed kunt weg ademen. 

Bewustwording van deze tekenen is de eerste stap om eventuele ademhalingsproblemen aan te pakken en mogelijk de voordelen van technieken zoals verbonden ademhaling te verkennen.

Hoe werkt een verbonden ademhalingssessie?

Een verbonden ademhalingssessie omvat het elimineren van de gebruikelijke pauzes tussen in- en uitademing. Tijdens deze sessie adem je continu in een natuurlijke flow, waarbij zuurstof – de levensenergie – constant wordt ingenomen. De techniek richt zich op het loslaten van de pauzes, waardoor er iets bijzonders gebeurt.

Deze bewuste ademhaling opent je ademhalingssysteem, waardoor meer zuurstof wordt opgenomen dan normaal. Dit kan emoties, angst of oude spanningen losmaken. Het cruciale element is om deze gevoelens te accepteren en erdoorheen te ademen. Het resultaat is vaak een gevoel van bevrijding en ruimte in zowel het hoofd als het lichaam.

 

Hoe voel je je na een verbonden ademhalingssessie?

Na een verbonden ademhalingssessie ervaren mensen vaak een diepe ontspanning en een gevoel van bevrijding. De techniek helpt om vastgehouden emoties, zoals angst, woede en verdriet, op te ruimen. Dit leidt niet alleen tot fysieke ontspanning, maar ook tot mentale helderheid en emotionele balans.

De continue ademhaling tijdens de sessie opent de deur naar meer vreugde, plezier en ruimte in het leven van een individu. De techniek stelt mensen in staat om fysiek, mentaal en emotioneel in hun kracht te staan. Het kan zelfs leiden tot het verminderen of verdwijnen van nare lichamelijke klachten.

Verbonden ademhaling - diepe ontspanning

Ontdek de kracht van verbonden ademhaling

Verbonden ademhalen is geen nieuwe techniek, maar eerder een terugkeer naar de natuurlijke ademhaling die we als kinderen van nature bezitten. Door bewust te ademen, leren mensen vertrouwen te hebben in zichzelf en in het leven. De techniek opent de weg naar het loslaten van angst en het ervaren van diepe ontspanning.

Hoewel verbonden ademhaling thuis kan worden geoefend, wordt het sterk aangeraden dit te doen onder begeleiding van een ervaren ademcoach. De impact van deze techniek op fysiek, mentaal en emotioneel welzijn kan diepgaand zijn, en een begeleide sessie helpt om de volledige voordelen te ervaren en te begrijpen. Dus, stap uit je comfortzone, adem diep in en ontdek de transformerende kracht van verbonden ademhaling. Vind de juiste expert op onze website de je hier bij kan helpen.

Hulp bij ademhaling