Skip to content

Lucille – Natuurgeneeskundige Amsterdam

"Gezondheid in eigen handen"
Antwoord binnen

12 uur

Wachttijd voor afspraak

Binnen 2 maanden

Type

Fysiek & Mentaal

Online/offline sessie

Offline

Dekking verzekering

Afhankelijk van zorgverzekering

Locatie

Haarlem, Amsterdam

Provincie

Noord-Holland

Beschikbaarheid locatie

Betaald parkeren, Dicht bij een treinstation (max 15 min lopen), Best bereikbaar met de auto, Best bereikbaar met ov

Verleent hulp bij

Allergie, Burn-out, CVS (Chronisch Vermoeidheids Syndroom), Darmklachten/ PDS, Hormonale problemen, HSP (hoe omgaan met), Huiduitslag, SOLK (onverklaarde lichamelijke klachten), Stress, Vermoeidheid

Expertises

Natuurgeneeskunde
Spectrophotometrie metingen

Omschrijving

Natuurgeneeskunde Amsterdam – Maak kennis met Lucille

Ik ben Lucille Coetzee, geboren en getogen aan de Atlantische kust in Zuid-Afrika. In 1998 ben ik naar Nederland gekomen om mijn kinderen hier een nieuwe toekomst te bieden. Nooit in mijn wildste dromen had ik de ambitie carrière te maken in de gezondheidszorg, zeker niet in complementaire geneeskunde.

 

Na mijn schoolopleiding in Durban heb ik aan de Universiteit van Oranje Vrijstaat een opleiding gevolgd tot wiskundeleraar. Als bèta-denkende, is wetenschappelijke onderbouwing voor mij belangrijk. Het leraarschap lag me wel, het is echt genieten om mensen te onderwijzen, ze te zien groeien in hun kennis en te zien hoe zij zich een vak eigen maken waarvan zij dachten dat het moeilijk is.

Sinds die tijd maak ik gebruik van onorthodoxe manieren van onderwijzen. Niet alleen de stof behandelen, maar het kind voor je. Al in deze tijd merkte ik dat ik, zoals eerder ook in mijn eigen schooltijd, niet volgens vaste structuren en strenge regels kan functioneren. Daarna ben ik een tijdje in het bedrijfsleven als statisticus ging werken.

 

In 2001 ben ik gestart met een opleiding medische basiskennis. Het leek mij leuk om een opleiding tot huisarts te doen, maar ik wou eerst kijken of de medische wetenschap mij beviel. Ik volgde de opleiding bij College Sutherland waar naast de osteopathie opleiding ook mesologie werd aangeboden. Ik wist op dat moment nog niet wat ik verder met mijn leven wilde doen. Het verzorgen van de kinderen, alle ballen in de lucht houden in een nieuwe cultuur, was een volledige dagtaak. Als afleiding, om iets voor mezelf te doen, ben ik doorgestroomd naar de opleiding mesologie.

 

In November 2021 heb ik een ” wegraking” gehad. Medische onderzoeken wezen niks uit. Door een heftige reanimatie is mijn schouder verbrijzeld, waarvoor ik een schouderprothese kreeg. Met deze nieuwe schouderprothese ben ik binnen drie weken van de trap gevallen, waardoor ik mijn humerus aan dezelfde arm had gebroken. Na nog een operatie, confrontatie met mijn wens alsmaar door te gaan, heb ik besloten echt een sabbatical te nemen. Een jaar niet in de praktijk werken, na ook in corona tijd een gesloten praktijk te hebben gehad, viel heel zwaar. Maar het bracht mij veel.

 

Ik ben gaan zoeken naar innovatie en nieuwe manier van werken in mijn praktijk. Nieuwe ” leermeesters” zijn op mijn weg gekomen.
Mijn volgende project is om na afronding van mijn opleiding verpleegkunde, mijn lang gewenste boek te schrijven. Al deze processen in mijn leven zullen hier zijn plekje vinden. Ik hoop om de humor, levenslust en uitdagingen die ik altijd aangaan, te behouden.

 

Zoals een van mijn leermeesters tegen mij zei: ” Jij bent er niet meer geweest, maar op dat moment gebeurde er in de engelenwereld veel, en jij hebt de keus gemaakt terug te komen. Jouw taak hier op aarde is nog niet voorbij”

Mogelijkheden & tarieven

Expertise Omschrijving Tarief
Eerste consult (+- 60 min.) Incl SO/Oligo en SO/Cardi test €100 per sessie
Expertise
Eerste consult (+- 60 min.)
Omschrijving
Incl SO/Oligo en SO/Cardi test
Tarief
€100 per sessie