Skip to content

Ingrid – Psychosociale Therapie Zwolle

"Soms moet je veranderen om jezelf te blijven"
Antwoord binnen

12 uur

Wachttijd voor afspraak

Binnen 1 a 2 weken

Type

Mentaal

Online/offline sessie

Online & Offline

Dekking verzekering

Afhankelijk van zorgverzekering

Locatie

Zwolle

Provincie

Overijssel

Beschikbaarheid locatie

Gratis parkeren, Best bereikbaar met de auto

Verleent hulp bij

Angst - paniekstoornis, Burn-out, Concentratie problemen, Depressie, Eenzaamheid, Gevoelloosheid (lichamelijk), Stress, Vermoeidheid, Verwerking kind - jeugd

Expertises

Psychosociaal therapeut

Omschrijving

Ik ben Ingrid Schudde. Als psychosociaal therapeut help ik je graag om je weer compleet en in contact met jezelf te voelen. Zeker, een harnas geeft duidelijkheid, veiligheid en bescherming. Maar het houdt ook liefde, geluk en warmte buiten. Gedurende de therapie begeleid ik je bij je zoektocht naar jouw oorspronkelijkheid, jouw groeiproces. Zelf heb ik in een intensief therapieproces mogen ervaren wat voor last er van je afvalt als je weer in contact bent met wie je écht bent. Ik werd me ervan bewust dat je altijd zelf een keuze hebt in de manier waarop je omgaat met wat op je pad komt. En daardoor stond mijn besluit vast: dit gun ik een ander ook! In mijn eigen therapieproces heb ik veel verschillende thema’s doorleefd. Hierdoor kan ik me als psychosociaal therapeut én ervaringsdeskundige goed inleven, en kan ik jou ondersteunen om meer uit jezelf en je leven te halen.

 

Ik heb bijzondere affiniteit met problematiek in het autismespectrum, doordat ik hier in mijn eigen gezin (ik ben getrouwd en moeder van vier kinderen) mee te maken heb. Daarnaast overleed mijn vader toen ik nog maar dertien jaar was. In een verlaat rouwproces ben ik de consequenties die dat voor mij had aangegaan, waardoor mijn gevoel en verstand meer in balans zijn gekomen.

 

Dus welkom als je hiermee te maken hebt en daarnaast welkom met welke problematiek dan ook. We kunnen samen bekijken wat ik voor je kan betekenen.

 

Psychosociale therapie bij Ingrid in Zwolle

Psychosociale therapie (Zwolle) kan een goede oplossing zijn voor mensen die hulp nodig hebben bij persoonlijke ontwikkeling. Een psychosociaal therapeut kan helpen om inzicht te krijgen in persoonlijke patronen en blokkades, zodat er gewerkt kan worden aan persoonlijke groei en ontwikkeling. Daarnaast kan deze vorm van therapie ook helpen bij het omgaan met stress en emoties. Dit kan bijvoorbeeld nuttig zijn voor mensen die veel stress ervaren op het werk, of die moeite hebben om emoties te uiten.

 

Een ander belangrijk aspect van psychosociale therapie (Zwolle) is de verwerking van trauma’s en rouw. Hierbij kan een therapeut ondersteuning bieden bij het verwerken van traumatische gebeurtenissen, zoals een ongeluk of een overlijden. Ook kan er aandacht besteed worden aan het rouwproces en het omgaan met verlies.

 

Naast individuele begeleiding kan psychosociale therapie (Zwolle) ook helpen bij het verbeteren van communicatie en relaties. Dit kan bijvoorbeeld nuttig zijn voor mensen die moeite hebben met het leggen van contacten, of die problemen ervaren in hun relatie. Door middel van gesprekken en oefeningen kan er gewerkt worden aan het verbeteren van communicatieve vaardigheden en het opbouwen van gezonde relaties.

 

Tot slot kan psychosociale therapie (Zwolle) ook ingezet worden bij het aanpakken van onzekerheid en angsten. Hierbij kan een therapeut helpen om meer zelfvertrouwen te ontwikkelen en angsten te overwinnen. Door middel van gesprekken en oefeningen kan er gewerkt worden aan het vergroten van de eigen kracht en het verminderen van angstgevoelens.

 

Mogelijkheden & tarieven

Expertise Omschrijving Tarief
Intake €50
Vervolggesprekken Aanvullende verzekering (indien aanwezig) deels vergoeding mogelijk. €77,50
Expertise
Intake
Omschrijving
Tarief
€50
Expertise
Vervolggesprekken
Omschrijving
Aanvullende verzekering (indien aanwezig) deels vergoeding mogelijk.
Tarief
€77,50