Heb je ooit gehoord van hypnotherapie? Misschien niet, en dat is helemaal niet gek. Hypnotherapie roept bij sommigen meteen beelden op van mensen die als een kip rondlopen na een hypnosesessie. Maar maak je geen zorgen, hypnotherapie is heel anders dan dat.
Wat houdt hypnotherapie precies in? Bij hypnotherapie draait alles om je onderbewustzijn. Je wordt in een diepe, meditatieve staat gebracht, waardoor je beter contact maakt met je onderbewuste. In deze staat ervaar je een diepe ontspanning. Maar waarom is dat zo waardevol? Doordat je zo ontspannen bent, kun je je gedachten even loslaten. Je hoeft je geen zorgen te maken over je boodschappenlijstjes of andere to-do's; je komt echt helemaal tot rust. Dit stelt je in staat om meer in contact te komen met je gevoelens. En geen zorgen, je blijft altijd de controle houden en kunt elk moment uit de hypnose komen.
Hypnotherapie kan voor veel verschillende problemen een uitkomst bieden. Of je nu worstelt met angst, depressie, trauma, verslaving of zelfs fysieke pijn, deze therapievorm kan je helpen. Het is wel belangrijk dat je een hypnotherapeut vindt bij wie je je op je gemak voelt en wie je echt kan helpen.
Bij Geef Inzicht helpen we je graag bij het vinden van de juiste hypnotherapeut.
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
"Goed geholpen, snelle reactie. Fijn gesprek gehad en krijg nu hulp."
Danique - Zwolle
Hypnose
Een van de technieken die een hypnotherapeut kan inzetten, is het gebruik van zogenaamde ankers. Misschien vraag je je af, wat zijn ankers precies? Ankers zijn signalen of prikkels die een bepaalde reactie in je oproepen. Dit kan visueel, auditief of kinesthetisch zijn. Denk bijvoorbeeld aan een bepaald geluid dat een specifieke herinnering oproept. Je favoriete liedje brengt je waarschijnlijk in een goede stemming, terwijl het liedje dat je doet denken aan een ex je misschien verdrietig of boos maakt.
Wat een hypnotherapeut kan doen, is je helpen om positieve associaties te creëren bij deze ankers die nu nog negatieve gevoelens oproepen.
Gelukkig delen veel mensen positieve ervaringen met hypnotherapie. Ze voelen zich vaak rustiger en merken dat ze beter kunnen omgaan met stress en angst. Soms lukt het ze zelfs om eindelijk dat ene hardnekkige patroon te doorbreken waar ze al zo lang tegenaan lopen.
Mensen vinden het ook bijzonder hoe ze in een meditatieve staat bepaalde trauma’s kunnen verwerken. Dit kan echter ook intense emoties naar boven halen, waardoor het des te belangrijker is dat je een goede klik hebt met je hypnotherapeut en je je volledig op je gemak voelt.
Neem gerust de tijd om te kijken welke expert bij jou past. Als je geen geschikte therapeut kunt vinden, aarzel dan niet om contact op te nemen met Geef Inzicht via het contactformulier. We helpen je graag bij het vinden van de juiste expert.
EMDR helpt je om nare herinneringen te verwerken door met je ogen de bewegingen van de therapeut te volgen. Hypnotherapie gebruikt trance om suggesties te geven die je helpen om je gedachten, gevoelens en gedrag te veranderen.
Stel je voor dat je een nachtmerrie hebt gehad en elke keer dat je eraan denkt, word je weer bang.
EMDR
Bij EMDR is het alsof je naar een spannende film kijkt, maar de therapeut laat je tegelijkertijd iets anders doen, zoals met je ogen heen en weer kijken. Doordat je je aandacht verdeelt, wordt de nachtmerrie minder eng, en uiteindelijk kun je eraan denken zonder bang te worden.
Hypnotherapie
Bij hypnotherapie is het alsof de therapeut je helpt om diep te ontspannen en je ogen dicht te doen, alsof je in een fijne dagdroom zit. Terwijl je zo ontspannen bent, praat de therapeut tegen je onderbewuste, dat is het deel van je hersenen dat vaak stiekem dingen doet, om ervoor te zorgen dat je je beter voelt en de enge gedachten verdwijnen.
Dus, EMDR helpt je om je angst minder te maken door je af te leiden, terwijl hypnotherapie je helpt door je heel ontspannen te maken en tegen je onderbewuste te praten.
THERAPEUT AMSTERDAM
VANUIT THERAPEUT
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Ryanne - Amsterdam
Het aantal hypnotherapie sessies dat nodig is om van een klacht af te komen, hangt af van de klacht, de persoonlijke situatie van de hulpzoeker en hoe goed de hulpzoeker op hypnotherapie reageert. Onderstaand is een schatting te vinden.
Milde klachten (bijv. roken, kleine angsten): Vaak kunnen deze in 3 tot 5 sessies worden aangepakt. Soms is zelfs één enkele sessie voldoende, vooral bij zeer gemotiveerde cliënten.
Matige tot ernstige klachten (bijv. chronische pijn, angststoornissen, depressie):
Deze kunnen 6 tot 10 sessies vereisen. Het kan ook langer duren als de problemen complex zijn of als er meerdere problemen tegelijkertijd behandeld moeten worden.
Diepliggende of langdurige problemen (bijv. trauma, langdurige depressie, verslavingen):
Voor deze problemen kunnen 10 of meer sessies nodig zijn. In sommige gevallen kan de therapie over een langere periode plaatsvinden, met sessies die verder uit elkaar liggen.
Het is belangrijk om te beseffen dat iedereen anders reageert op hypnotherapie. Sommige mensen ervaren al na een paar sessies aanzienlijke verbeteringen, terwijl anderen meer tijd nodig hebben. Het is ook mogelijk dat een therapeut na een aantal sessies zal evalueren en samen met de cliënt beslist of meer sessies nodig zijn.
Ontdek welke experts jou nog meer kunnen helpen:
Copyright © Geef Inzicht