Skip to content

Heb je controle over liefdesverdriet?

3 min. leestijd something goes here

Photo Credit: Gibustudio via Vecteezy

 

 

 

Heel leuk dat ik een stukje mag schrijven voor geefinzicht! Maar ik zeg je alvast dat ik het lastig vind om het bondig te houden wanneer er zoveel valt te vertellen over wat ik heb gedaan, heb geleerd en wat ik vandaag de dag allemaal doe en mag ervaren”. Ik heb nogal wat wegen bewandeld: van het bedrijfsleven, het onderwijs naar een vak als therapeut. Op die weg heb ik ontzettend veel geleerd over mijzelf en vooral ook van de mensen die ik heb geholpen via mijn website liefdesverdriet.nl.

 

Ik heb mijn talenten leren ontdekken en wat ik fijn vind om te doen. Ik heb geweldige momenten en minder leuke dingen meegemaakt. Toch waren ze allemaal even waardevol en nodig om mij te brengen waar ik nu sta. Die ervaringen dragen ook bij aan de koers die ik volg op mijn pad naar de toekomst.

 

Het belangrijkste keerpunt in mijn leven kwam toen ik besloot een opleiding te gaan volgen als hypnotherapeut waarnaast ik tegelijkertijd o.a. ook NLP, en FasterEFT bestudeerde. Kort daarna werd ik gecertificeerd als Blast Technique-therapeut, en Havening practitioner.

 

“Havening Techniques® heeft echt mijn hart gestolen omdat het een zachte, cliëntgerichte benadering biedt voor het snel vrijgeven van gecodeerde traumatische herinneringen. Voor mij is het, in combinatie met hypnose, de meest behulpzame en gewaardeerde techniek die ik tot nu toe ben tegengekomen! In de sessies ervaar ik echt geweldige en blijvende resultaten bij mijn klanten.

 

Ik ben een echte autodidact, ben nog steeds niet uitgeleerd en wil dat ook nooit zijn. Dit vak is simpelweg mijn passie! In mei dit jaar (2023) ga ik mijzelf verder ontwikkelen als Trauma Informed Hypnotherapeut en in augustus staat de opleiding “innerlijke stemmen, innerlijke leiding” op de planning, gebaseerd op het model “Internal Family Systems” van R. Schwartz. Ik ben geboeid geraakt door zijn boek “Alle delen welkom”. Verder verdiep ik mij ook meer in meer in de polyvagaaltherapie van Stephen Porges.

 

In mijn praktijk kom ik ontzettend veel tegen, van mensen met liefdesverdriet, bindingsangst, verlatingsangst, tot ernstige hechtingstrauma en emotioneel en seksueel misbruik.

 

Het is interessant om te zien hoe mensen hun probleem vaak ‘doen’. Ik gebruik vaak het woord ‘doen’ omdat mensen altijd het werkwoord ‘hebben’ gebruiken wanneer ze het hebben over hun probleem. Zo zeggen ze vaak ‘ik heb liefdesverdriet’, maar door dat ‘ik heb’ te veranderen in ‘ik doe’ leren ze zien dat ze werkelijk iets creëren waar ze wel degelijk controle over hebben. Zo leren ze gaandeweg weer de regie terug te nemen over hun leven.

 

En dat is altijd weer een fantastische gebeurtenis waar ik ontzettend veel energie uit haal.

 

Liefdesverdriet - Love is in the air

Photo Credit: werayuth Tessrimuang via Vecteezy

“Iedereen heeft het recht om een leven vol vreugde en geluk te leiden. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is open te staan voor groei in bewustwording, door veel te lezen en/of in therapie te gaan. Hou je eigen overtuigingen steeds onder de loep. Niet alles is zoals jij dat denkt, dus blijf jezelf altijd de juiste vragen stellen zodat jij je perceptie kunt veranderen dat een beter gevoel creëert”

 

Mijn Specialisaties:

Beheersing van woede, Angst, Paniekaanvallen, Fobieën, Relatieproblemen, Bindingsangst, Verlatingsangst, Laag zelfvertrouwen, Laag zelfbeeld, Posttraumatische stressstoornis, Stress, Verdriet, Onzekerheid, Trauma

 

Geschreven door: Marjolein – Hypnotherapeut in Weesp & Almere

 

Expert Marjolein