Skip to content

Kitty weet raad – bij rugpijn

5 min leestijd something goes here

Photo credits: Suriyawut via Vecteezy

 

Soms heb je dat. Je staat op en voelt die pijn in je onderrug. Lekker begin van de dag…

 

Vele mensen ervaren last van hun rug. Dit kan zich in allerlei vormen uiten. Vaak heeft het met spanning te maken op de spieren. Nu heb ik een tip! Namelijk: een spijkermat!

 

Hoe te ontspannen met behulp van een spijkermat – tips en trucs

 

Ben jij toe aan wat ontspanning? Heb je geen zin om de deur uit te gaan voor een massage? Dan is er nu een oplossing die jouw stressniveau kan verlagen. En spierspanning kan verminderen. Zonder dat je het comfort van jouw eigen huis hoeft te verlaten. 

 

Maak kennis met de spijkermat! In deze blog laat ik zien hoe deze mat werkt en deel ik tips & trucs om optimaal te kunnen ontspannen. Met behulp van deze bijzondere massagemat. 

 

Lees snel verder en ontdek zelf hoe simpel het is om heerlijk tot rust te komen met de spijkermat!

 

Wat is een spijkermat?

 

Een spijkermat is een mat die bedekt is met kleine naalden of spijkers. Het lijkt misschien een vreemd idee om je lichaam te bedekken met iets wat prikt. In werkelijkheid is het een ontzettend relaxte ervaring. De prikkels helpen je lichaam ontspannen en de bloedcirculatie te verbeteren. Daarnaast kan het ook helpen om pijn en spanning in je lichaam te verminderen.

 

Voordelen van het gebruik van een spijkermat

 

Als je gestrest bent of spierpijn hebt is een spijkermat een uitstekend hulpmiddel. Hiermee vind je snel ontspanning. Het gebruik van een spijkermat kan helpen bij het verminderen van stress. Het bevorderen van de bloedcirculatie. En het verlichten van pijnlijke spieren.

 

Kitty weet raad - bij rugpijn - spieren verlichten

Photo credits: Mizkit via Vecteezy

 

Waarom een spijkermat gebruiken bij rugklachten

 

Als je last hebt van je rug, is een spijkermat een goede keuze. Het helpt je om te ontspannen en pijn te verminderen. Je kunt de mat gebruiken om je rug te strekken. Of om erop te liggen en te ontspannen. Er zijn verschillende soorten spijkermatten. Kies er eentje uit die bij jouw behoeften past.

 

Hoe de spijkermat het beste te gebruiken

 

De spijkermat wordt steeds populairder als middel om te ontspannen. Het is gemakkelijk te gebruiken. Je kunt het gemakkelijk meenemen. In dit artikel geef ik je tips. Hoe kun je het beste gebruik maken van een spijkermat?

 

Om optimaal te kunnen ontspannen is het belangrijk dat je de spijkermat op de juiste manier gebruikt. Hieronder vind je een aantal tips. De tips helpen je om het maximale uit je spijkermat te halen:

 

  • Ga liggen op de mat met je rug naar boven. Plaats je handen op je buik of naast je lichaam met de palm naar boven. Je benen kun je eventueel iets uit elkaar zetten voor extra comfort.

 

  • Sluit dan rustig je ogen en focus je aandacht op je ademhaling. Probeer dieper in- en uit te ademen dan normaal terwijl je de sensaties in je lichaam volgt. Voel hoe de spijkers in contact komen met je lichaam. 

 

In de eerste minuut zal het pijnlijk kunnen voelen. Daarna voel je dat je lichaam brandt. Om vervolgens te voelen hoe je lichaam ontspant. 

 

Welke oefeningen je kunt doen met een spijkermat

 

Dit zijn enkele oefeningen die je kunt doen met een spijkermat:

 

  • Ga op de mat liggen. Plaats je voeten plat op de grond, met je benen gebogen in de knieën. Plaats je handen naast je lichaam, met de palmen naar boven. Adem langzaam in door je neus en adem uit door je mond. Concentreer je op het uitademen en laat alle spanning los. Doe dit 10 keer.

 

  • Ga op de mat zitten en strek je benen vooruit. Met de voeten plat op de grond. Plaats je handen op je knieën of laat ze langs je lichaam hangen. Adem langzaam in door je neus en adem rustig uit door je mond. Voel hoe alle spanning vanuit je voeten tot aan het topje van je hoofd wegvloeit. Doe dit 10 keer.

 

Als je veel stress ervaart in je dagelijks leven, kan het erg lastig zijn om te ontspannen. Je kunt echter wel ontspannen door gebruik te maken van een spijkermat. Een spijkermat is een effectief en populair instrument om stress te verminderen. Het helpt je niet alleen om fysiek ontspannen te worden maar ook mentaal. Er zijn verschillende soorten spijkermatten die je kunt kopen. Dus er is altijd wel eentje die bij jou past.

Hulp bij rugklachten