Skip to content

Column – Feb ’23

4 min. leestijd something goes here

“Over die drempel heen stappen en gewoon doen”

 

Daar sta ik dan. Ineens in de sneeuw. Ingesnoerd in een dikke winterjas. Speciale winter schoenen aan en laten we de handschoenen niet vergeten. 

 

Eerst sta je nog in de rij op Schiphol. En 2 afleveringen van Married at first sight & 2 afleveringen van The Bachelorette later (4 uurtjes) sta je in Fins Lapland.

 

Wat is het toch bijzonder, dat hele vliegen. 

 

Binnen 1 dag kun je ineens ergens anders op de wereld zijn. En hoe kom je daar? Door in een object plaats te nemen dat in de lucht zweeft. Een object dat zo’n 183.000 kilo weegt. Dit staat gelijk aan zo’n 243 auto’s. Kun je het je voorstellen? 

Geef Inzicht - Column februari - Kitty van Berkum - Optimale uit het leven halen - 1

Photo credits: Kitty van Berkum

 

Ik blijf het bijzonder vinden. Iedere keer weer. En hoe prachtig het uitzicht vanuit het vliegtuig is. Hoe je boven de wolken zweeft. En wat voor klein onderdeel we zijn van een groter geheel.

 

Het tripje naar Fins Lapland was voor mij van korte duur. Desondanks heb ik genoten. In plaats van mezelf op te sluiten in de hotelkamer ben ik er lekker op uit gegaan. Een mooie wandeling gemaakt. Waarbij je dan langs bomen loopt die ingepakt zijn in de sneeuw. En prachtig uitzicht over het uitgestrekte land.

 

Geef Inzicht - Column februari - Kitty van Berkum - Optimale uit het leven halen - 2

Photo credits: Kitty van Berkum

 

Naast de wandeling heb ik ook heerlijk gegeten. Voor het eerst alleen in een restaurant. Dat zag ik nooit zitten. Wat zou iedereen wel niet denken? Straks weet ik mij geen houding te geven? Wat ga ik doen? 

 

Echter waarom zou ik mijzelf van lekker eten ontzien? Dus, kom op. Over die drempel heen stappen en gewoon doen! En wat was het relaxed! Die kan is nu ook van ‘the bucketlist’ afgevinkt. 

Geef Inzicht - Column februari - Kitty van Berkum - Optimale uit het leven halen - Dinner for one

Photo credits: Kitty van Berkum

 

Fins Lapland is een prachtig gebied dat ik iedereen kan aanraden. Ga dan ook zeker in de periode waarin het Noorderlicht goed te zien is. Hoe magisch. En wederom een besef –  van wat voor heelal zijn wij toch onderdeel?

 

24 uur later stond ik weer op Nederlandse grond. Terug in de dagelijks gang van zaken. Weer lekker verder de dingen oppakken waar ik mee bezig was. 

 

Zo is afgelopen week de website van Geef Inzicht officieel gelanceerd. 

 

Maanden ben ik hier mee bezig geweest. Met het aanschrijven van passende experts. Met het bouwen samen van de website. Het bedenken van een Social Media plan. Noem het maar op. En wat doe ik dit alles met plezier.

Geef Inzicht - Column februari - Kitty van Berkum - Optimale uit het leven halen - Lancering

Photo credits: Kitty van Berkum

 

Waarom?

 

Omdat het allemaal met 1 doel is: die hulpzoeker te verbinden met een passende expert. Hoe vervelend om klachten te ervaren en niet te weten wat je hiermee aan moet? Vaak kom je dan uit bij een dokter. Soms weet zelfs de dokter niet meer wat te doen. Of zijn er wachtlijsten. Hoe hopeloos je je dan kunt voelen.

 

Geef Inzicht is juist een verzamel website van experts waar je misschien in eerste instantie nog niet zo aan had gedacht. Het biedt weer hoop tot een oplossing. Zodat je weer lekker in je vel kan zitten. En kan genieten van het leven.

 

Want dat is toch uiteindelijk wat we hier komen doen op deze kleine aardbol? 

 

Ook al zijn we een klein onderdeel van het grote geheel – het is belangrijk te genieten van het leven en het optimale eruit te halen. Jezelf helpen die drempel soms over te gaan. Uit je comfort zone te stappen. Om te genieten van alles dat het leven te bieden heeft. 

 

Waarom zou je dat niet doen? 

 

Vind hulp